Målet for mange brudepar er sammen med en konditor at designe en bryllupskage, som får gæsterne til at gå fuldstændig i gulvet af fryd. At skabe en kage med det smukkeste udseende og den bedste smag og form. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi har svarene.
Tekst: Anna Storm Foto: Adobestock.com
Der er ingen tvivl om, at bryllupskagen spiller en stor rolle i løbet af bryllupsdagen, og forventningerne til kagen er oftest skyhøje; både hos brudeparret og hos gæsterne. Uanset om kagen skal indtages som dessert inden middagen eller som en sød afslutning på aftenen, skal den både være god og indbydende at se på.
Trends
Lige nu er der mange trends indenfor bryllupskager, både i smag men også udseendemæssigt. ’Naked Cake’ versionen slog igennem for nogle år siden, og den er stadig populær, men vi ser også mange flere bryllupskager i stærke farver, hvilket er skønt! Før var det mere almindeligt med klassisk hvide kager, mens der i dag lægges mere fokus på farver og strukturer. En af de ting, der bliver stort, er at arbejde med forskellige teknikker såsom marmorering, opsmøring og metallic finish. At dekorere kagen med ægte bladguld og levende blomster giver med garanti en wow-effekt på bryllupsdagen.
Værd at huske på
Det første, man bør gøre i processen med at vælge en bryllupskage, er at møde konditoren/dessertkreatøren til en konsultation og en prøvesmagning, inden man beslutter sig for en bryllupskage. Gennem et sådant møde får konditoren mulighed for at forklare visse vigtige aspekter, og brudeparret får mulighed for at prøvesmage og finde smage, som de elsker. En ting, som mange brudepar glemmer, er, at bryllupskagen – ud over at være nydelig og smage godt – også skal kunne klare de høje krav, der stilles til sådan en kage. Eksempelvis er det i dag populært for brudepar at vælge de såkaldte ’Naked Cakes’, hvor kagen kun består af et tyndt lag smørcreme, hvilket resulterer i en rustik kage. Det, mange ikke tænker på, er, at sådan en kage kan være ustabil, hvis man ikke har lavet et godt fundament, eller hvis man opbevarer den ved forkert temperatur eller i et køleskab, som åbnes og lukkes ofte (hvilket påvirker temperaturen). Mange gange er bryllupskagerne ret høje, og i de tilfælde plejer de at være dækket med sugarpaste, marcipan eller smørcreme, hvilket gør dem mindre skrøbelige end en ’Naked Cake’. Hvis man føler sig usikker på forholdene eller festlokalets køleskabe, men stadig gerne vil have en ’Naked Cake’, skal man satse på flere mindre og lavere kager i stedet for en stor.
Hvilken smag skal I vælge?
Det er stadig nogle traditionelle smage, der går rent hjem hos både brudepar såvel som bryllupsgæsterne. Chokolade, citron, hindbær og passionsfrugt er nogle af de smage. Det mest almindelige er, at bryllupskagen består af to slags forskelligt fyld, og her kan man vælge mellem de sikre og de mere unikke smage. Det er naturligvis virkelig vigtigt at have brudeparrets personlige og foretrukne smage in mente, men det er også vigtigt at tænke på bryllupsgæsterne. Når det kommer til kagebunde, er det mest almindeligt med vanilje- og chokoladebunde. Som brudepar kan man altid eksperimentere med bundene og vælge nye og anderledes smage, men det er altid en god ide at spørge konditoren til råds om, hvad der fungerer.
En del af en fantastisk dag
Bryllupsdagen handler meget om enestående oplevelser og om at skabe fantastiske minder. Dette gælder ikke mindst bryllupskagen. For at få den kage, som I drømmer om, er det vigtigt med god kommunikation med jeres kagekonditor. Spørg om muligheden for at få lov at prøvesmage de forskellige fyld inden; måske kan I også smage på et stykke af en færdig kage? På den måde sikrer I jer, at kagen opfylder det, I drømmer om. Hvert bryllup er unikt, og sådan skal en kage også være. Find inspiration i magasiner og på nettet, og tag kontakt til dygtige konditorer rundt om i landet.