Lækker efterårssalat
Intet gør overgangen fra efterår til vinter mere velkommen end hyggelige eftermiddage i haven, hvor du suger de sidste solstråler til dig, mens gryderetten simrer i køkkenet, og måltidet nydes i skumringen efter en rask gåtur gennem løvskovens bunker af gyldne blade.
Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt til efterårets middage med venner og familie.
IngredienserBagte rødbeder: Lynsyltede rødløg: Salat: Dressing: |
Fremgangsmåde
1. Bagte rødbeder:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Skræl rødbeder og skær i halve skiver. Vend med marinade af olivenolie, balsamico og agavesirup. Afslut med et skud friskkværnet peber. Bag i ovnen indtil de er karamelliseret og let møre ca. 25 min. Vend gerne 1 gang undervejs.
2. Lynsyltede rødløg:
Snit rødløg i tynde skiver, gerne på mandolinjern. Riv skallen og pres saften fra ½ citron over (gem den anden halvdel til senere). Kom ligeledes hvidvinseddike og rørsukker over og vend rundt. Lad marinere ca. 15 min. Vend rundt løbende så alle rødløg dækkes.
3. Forbered råvarer:
Skyl quinoa i sigte og kog efter anvisning på pakken. Snit fennikel fint, gerne på mandolinjern og vend med saften fra ½ citron. Skær pære i tynde både og hak dine hasselnødder.
4. Dressing:
Rør dressing af olivenolie, balsamico, agavesirup og et fintrevet hvidløg. Smag til med salt og peber.
5. Servering:
På ønsket fad eller skål fordel feldsalat, fennikel og quinoa. Vend med ca. ⅓ del af dressingen. Top herefter med bagte rødbeder, pære, avocado og afslut med syltede rødløg, smuldret feta samt ristede hasselnødder. Hæld resterende dressing over inden servering.
TipQuinoa: Varier pære: Varier nødder: |
Læs mere
Kage og kagebuffet til brylluppet
Hvordan skal bryllupskagen se ud? Hvor mange stykker kage til hver gæst? Vi besvarer alle spørgsmål om kager til bryllup.
Maden til bryllupsfesten
I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.
Vegansk bryllupsmenu
En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…
Lækker efterårssalat
Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…
7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark
Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…
Bryllupsmiddag
Her kommer 14 inspirerende tips til mad og drikkevarer – så I får succes med bryllupsmiddagen, som gæsterne vil huske…
Vidste du det om champagne?
Vi har nærstuderet boblerne og lavet en top-10-liste med alt, hvad der er værd at vide om drikkenes drik –…
Elskede bryllupskage!
Hvilken type bryllupskage skal man vælge og hvilken smagskombination passer bedst?
Bryllupsmenuen – trends i 2022!
Rundt om i verden dukker der hele tiden nye tendenser op omkring mad og drikke. Læs mere om trends i…
Kagetendenser værd at huske!
Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.
Bryllupsmenuen – trends lige nu!
Der er lige så mange tendenser i valget af bryllupsmenu, som der er i valget af farver, blomster eller modetrends…
Bryllupskage, dessert eller noget andet?
Bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen, eller begge dele? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål - og…
Efter pandemien – så planlægger vi bryllup
Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.
Hvilke drikkevarer skal vi vælge til bryllupsmiddagen?
Interessen for mad og drikke er noget, der konstant vokser, og flere og flere bliver opmærksomme på den fremtrædende rolle,…
Brudeskålen
Der er nærmest tradition for at servere champagne og pindemadder som tilbehør ved brudeskålen. Men her giver vi nye tips…
Bryllupsmiddagen 2020: Overdådig, luksuriøs og klassisk
Vi tager temperaturen på årets bryllupsmiddag sammen med Asminderød Kro.
Alt du har brug for at vide om bryllupskagen
Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi…
Bryllupskage-trends
En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad…
Dobbelt op på bryllupskage
En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere…
Rehearsal dinner vs. brunch
Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…
Menu fra Schæffergården
I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også…
Moderne bryllupskager
Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier…