Kokkedal Slot- et rigtigt bryllupsslot fyldt med romantik

Med udsigt over den blinkende Limfjord føler man sig som hensat til en anden tid og uforstyrret af dagens stress.

Tekst og Foto: Gorm Lokdam

Kokkedal blev grundlagt i vikingetiden, hvor forfaderen i 1013 fik sit våbenskjold af kong Knud den Store efter erobringen af England. Slottet nedbrændte under reformationen, men blev genopført i sit nuværende udseende i 1540 af rigsmarsk Erik Banner. Efter 1. verdenskrig blev slottet bolig for prins Erik, der var fætter til kong Christian den 10. Prinsen opførte den nuværende avlsgård og bragte fremskridt og udvikling til egnen. Efter en vanskelig tid under anden verdenskrig, hvor slottet blev konfiskeret af tyskerne indrettedes der kostskole, der virkede indtil 1988, hvor bygningerne blev renoveret med prins Joachim som protektor og åbnede som Slotshotel.

Kokkene laver mad af de bedste råvarer. Ved prøvespisning kan gæsterne få en snak med køkkenchefen, der gerne sammensætter en personlig menu. Bordet dækkes med hvide rullede bomuldsduge, mundservietter, stearinlys og sølvkandelabre. Blomsterdekoratøren fremstiller friske dekorationer med personlig præg i farver og form, der er med til at give salen en let stemning og minde om livets lyse sider.

Gæsterne ankommer til Kokkedal over voldgraven og modtages ved den opslåede tårndør. Hvis vejret tillader serveres perlende champagne til velkomst på terrassen eller i borggården. Det er muligt, at arrangere vielse på plænen foran slottet eller i den nærliggende Torslev kirke.

Menuen sammensættes sammen med køkkenchefen, der lægger vægt på at anvende sunde og velsmagende råvarer. Fra eget landbrug kommer saftige Angus bøffer, og fra skovens kommer vildt til lækre vildtretter.

Vinvalg er vigtigt for en vellykket fest da det giver en god stemning. Vinkortet rummer kvalitetsvine importeret direkte fra førende producenter i de store vinlande, hvor Kokkedal selv har ejerskab til vingård i Murfatlar i Rumænien. Ved et besøg i vinkælderen kan man smage de anbefalede vine til den valgte menu.

Man kan vælge vin ad libitum eller at afregne efter forbrug, hvor tjeneren sørger for, at alle får nok og ingen for meget.

Kaffe brygges af friskmalede bønner og serveres i salonens bløde stole med chokolade og Petit Four. Bryllupskagen kan serveres med sabel. Avec består af fransk cognac i flere kvaliteter, likør som orange og chokoladecreme.

Det er tradition, at brudeparret danser brudevalse i Riddersalen før midnat. Gommen behøver ikke at tage nye strømper på, da der sikkert går hul på hoserne i løbet af dansen.

Ved baren serverer bartenderen vin, øl og vand og suppler evt. med blandede drinks.Til natmad anbefales oste-pølsebord med italienske specialiteter og hjemmelavet Angus pølse hertil skænket øl fra det lokale bryggeri. Kokkedals 800 år gamle vinkælder med tykke plankeborde giver en særlig stemning til natmaden.

I stedet for at sende brudeparret på bryllupsrejse efter brudevalsen kan festens hovedpersoner blive og nyde festen fuldt ud sammen med gæsterne. Bruden kan vågne i himmelsengen til en kær morgengave. Slottet indeholder romantiske værelser med himmelsenge, der kan redes op til 110 gæster. Den bedste afslutning på en fantastisk fest er efter morgenbuffeten, hvor der er tid til at sige ordentligt farvel.

Mange norske gæster bliver gift på slottet, hvor gæsterne kan ankomme fredag og afrejse søndag, hvor budgettet med rejse ophold og fest ikke er dyrere end hvis festen blev afholdt i Norge. Af mange bryllupper hører rockmusikeren Thomas Helmig med fotomodellen Rene Toft Simonsens bryllup til de celebre.

Det behøver ikke koste en bondegård, at holde fest på slottet. Fest i Riddersalen med velkomst, 3-retters menu med 3 slags vine, kaffe, chokolade og Petit Fours, fri bar og natmad til kl. 2 koster fra 995 kr. Overnatning arrangeres fra 350 kr. på person.

Slåfejl.

I magasinet skrev vi billede fra Kokkedal Slot, der anvendes til denne tekst. Det var derimod billeder fra Kokkedal Slotshotel er korrekte.