En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere supplementer. Bryllupskagen er en stor tradition ved bryllupsfesten. Men der findes alternativer til denne form for dessert. I behøver ikke vælge en bryllupskage i tre lag og på stativ, hvis I ikke har lyst.
Tekst: Jeanette Henriksson
Bud på forskellige desserter
Hvorfor ikke overraske jeres gæster med et herligt dessertbord fyldt med lækre farver og smagsindtryk? I kan fylde jeres dessertbord med fantasifulde cupcakes. De små herligheder kan varieres i det uendelige, når det kommer til smag, farve og størrelse. Lad fantasien og kreativiteten flyde, når I overvejer, hvad I vil byde jeres bryllupsgæster på.
Tema og smage
Hvis I har et tema for brylluppet, kan I tilføje det, eller måske en tilbagevendende farve? Overlad selve udførelsen til de professionelle. Med en dygtig konditor i ryggen, kan I føle jer trygge. Herlige blandinger af smage kan for eksempel være en smagsrig dessert, en med red velvet, en med lakrids og hindbær. En klassiker med tung chokolade og en lidt anderledes med smags- og farverig safran.
Cupcakes og minikager
Ud over lækre cupcakes kan I byde på velsmagende og indbydende minitærter. De kan varieres i det uendelige, og jeres konditor kan sikkert hjælpe jer med at skabe flere fantastiske godbidder at overraske gæsterne med. For at pifte dem op, kan I dekorere med bær eller frugter. Forskellige typer af lækre marengskager, gerne med et indslag af mandel, er blevet meget populære ved bryllupper over den seneste tid. I kan byde på marengs i forskellige størrelser, sammen med bær eller søde minimarengs, som I placerer i en smuk glaskrukke.
Bagværk er helt sikkert velkomment på dessertbordet, og det kan varieres helt efter smag og ønsket udtryk. Det hyggeligste er, hvis alle godbidderne på bordet hænger sammen og passer sammen med hinanden og resten af brylluppet.
Fremhæv lækkerierne
En smuk dug, balloner og gerne kagetallerkener i flere niveauer gør kagebordet til noget helt specielt. Placer bordet på et sted, hvor det virkelig kommer til sin ret. Gem det ikke i et hjørne. Det her er et bord, I skal være stolte over, og som jeres gæster med garanti kommer til at sætte pris på, store som små.
Dessertbord
At byde på en række desserter på et dessertbord er en fremstormende trend, og mange konditorer har specialiseret sig i netop desserter. Vælg et tema, I vil have på dessertbordet, og som passer til jeres bryllup. Byd på små desserter, små, lækre godbidder. Vælg også desserter, der har lang holdbarhed. Bordet kommer formentlig til at stå dækket i nogle timer.
Et lækkert dessertbord behøver ikke udelukke en fantastisk ’vi er gået all in-bryllupskage’. Nej, det er jeres store dag, I kan få både i pose og sæk!