Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier over hele landet for at være et smukke højdepunkter ved brylluppet, bliver mere og mere detaljerede. Her er blandt andet blonder, flæser, iøjnefaldende farver, teksturer og spiselige roser, som med det blotte øje ligner en smuk blomst, men i virkeligheden er lavet af sukker.
Tekst Lisa Muhrer Foto Cakes and more
- Vi laver vores bryllupskager med detaljer, som ser så virkelige ud, at man knapt tror, de er ægte, siger Lisa Theresia, konditor hos Cakes and more.
Men det går naturligvis an at spise hele kagen og alle dekorationerne.
Det gælder om at finde en konditor med fornemmelse for både farve og form, som også holder sig opdateret på trends, nye produkter og metoder.
- Som med mange andre brancher gælder det om at holde sig opdateret med omverdenen for både at følge med, men også for at sætte nye trends. Vi er meget optagede af den vintage-trend, der er i øjeblikket, og arbejder meget med store bryllupskager i etager med masser af blonder, flæser og roser i forskellige størrelser og nuancer – og med detaljer af guld, alt sammen for at give et ”gammeldags” look. At dække et helt bryllupskagelag i skinnende guld eller sætte små detaljer på eller påsætte små knapper med spiselig guldfarve for at give en ”flagrende” følelse, er helt oppe i tiden.
Mange vil gerne have en bryllupskage i lag, hvor kagens lag står direkte oven på hinanden uden synligt stativ. Der er det vigtigt, at man som talentfuld konditor kan bygge stabile og holdbare lag, der holder frem til den fantastiske og høje bryllupskage skal nydes. Trenden har været fremme længe ved amerikanske og britiske bryllupper, hvor man fokuserer meget på design. Men dansk bagværk er kendt for at være saftigt og rigtig lækkert til forskel fra mere tørt bagværk, hvor man satser mindre på selve indholdet.
- Vi elsker at lægge passion og kærlighed i vort bagværk for at skabe smukke og lækre bryllupskager, cupcakes og dessertborde til vores kunder, fortsætter Lisa og fortæller om den trend, hvor man i stedet for en stor bryllupskage byder gæsterne på en opdækket buffet af søde sager – lige til at spise.
Det er tidskrævende at bygge et dessertbord, ligesom det tager tid at finde de rette attributter til at illustrere brylluppets tema. Man kan lade dessertbordet følge et tema, der omhandler brudeparrets interesse, favoritfarve eller indretningsstil.
- Brug kagefade med forskellige højder, lysestager, smukke dåser, birkestubbe, kagepapir med blondedetaljer, gardiner eller ferske blomster til at give dessertbordet en god balance. Vi lavede et bryllup, hvor brudgommen arbejder som journalist, og der brugte vi en gammel skrivemaskine, der agerede kagefad for en aften. At arbejde med detaljer og være en del af processen fra ide til den sidste bid kage er spist, er det bedste ved vores job!